Plzeňský hudební festival Porta se blíží

9. duben 2015

Prvního dubna byl zahájen předprodej vstupenek na západočeské kolo hudebního festivalu Porta. Uskuteční se 25. dubna za účasti mnoha známých osobností. Večerní koncert hvězd bude patřit například Pavlíně Jíšové nebo Slávkovi Janouškovi.

Plzeň bývala hostitelem největšího trampského, country a folkového festivalu a z celé republiky se kdysi sjížděly desetitisíce návštěvníků. Poslední čtyři roky se v Plzni koná Porta opět, a to v podobě Západočeského oblastního kola. K festivalu patří celodenní soutěž kapel a jednotlivců a večerní program plný známých jmen.

Letos se můžete těšit na Pavlínu Jíšovou a Adélu Jonášovou, Slávka Janouška, Stráníky a Reného Souška. Soutěžní festival proběhne 25. dubna v sále Saloonu Roudná. Soutěž se uskuteční od 11 do 18 hodin.

Pavlína Jíšová

„Přihlášeno je již 15 kapel, maximální kapacita soutěže je 20 kapel. Uzávěrka bude vyhlášena po naplnění 20 přihlášených," upřesnil pořadatel plzeňského kola Jan Eret.

Kapely a písničkáři se stále mohou hlásit

Soutěžní program je věnovaný všem zájemců, kapelám i písničkářům, kteří se mohou stále hlásit prostřednictvím přihlášky na adrese www.porta-festival.cz.

V porotě usednou osobnosti plzeňské hudební scény - Bohumil Šedifka Röhrich, Jiří Kříž a Jiří Sláma z vydavatelství Avik. Z větší dálky přijedou Stráníci, kteří jednak doplní porotu a jednak večer vystoupí v rámci nesoutěžní části festivalu. Večerní program je skutečně lákavý - vystoupí Pavlína Jíšová s dcerou Adélou Jonášovou, Slávek Janoušek a Luboš Vondrák, Stráníci a z Ostravy přijede energický a vtipný písničkář René Souček.

Letošní program bude navíc obohacený ještě o nedělní workshopy, kterých se mohou zúčastnit nejen muzikanti, ale i další návštěvníci. Od Slávka Janouška se mohou přiučit textování písní, Jiří Kříž povede workshop hry na kytaru a Petr Vrobel pak zasvětí do tajů hry na mandolínu. Účast na workshopech bude po předchozí registraci zdarma, registrace je možná na emailu porta.plzen@seznam.cz.

"Věřím, že díky opravdu atraktivnímu večernímu programu a nedělním workshopům bude letošní Porta v Plzni silným zážitkem pro soutěžící i diváky. Stále rostoucí zájem soutěžících tomu nasvědčuje," uzavírá Jan Eret.

Pozvánka na Západočeské oblastní kolo porty
Spustit audio