Plzeňské Pivovarské muzeum vyhlašuje soutěž o nejkrásnější vánoční perníček

Zhruba za měsíc tu budou Vánoce. A k nim patří vánoční perníčky. Plzeňské pivovarské muzeum proto už tradičně vyhlašuje 15. ročník soutěže nejkrásnější vánoční perníček.

Soutěž začíná právě dnes a od 10 hodin pivovarské muzeum v Plzni ve Veleslavínově ulici přijímá soutěžní vzorky.

Soutěží se ve čtyřech kategoriích. Tradiční vánoční perníček, Dětský perníček, Perníkový model s tématikou Pivovarského muzea a Speciální cena poroty. Do každé kategorie je možné přihlásit jeden výrobek. Odborná porota zhodnotí kreativitu, originalitu a krásu vánočního perníčku. Ocení vždy první tři v každé kategorii a dárek pak dostanou všichni soutěžící, kteří přijdou na slavnostní vyhlášení.

Například loni se do soutěže přihlásilo 51 účastníků. Kromě tradičních a zimních motivů soutěžila i originální díla, třeba osvětlená jubilejní pivovarská brána, velký barevný sněhulák nebo adventní věnec. Kuriozitou byl asi metr velký anděl. Nápaditosti se meze nekladou.

Perníčky do letošní soutěže mohou lidé nosit na recepci Pivovarského muzea ode dneška do 20. prosince do 12 hodin. Slavnostní vyhlášení vítězů bude ve čtvrtek 20. prosince od 17 hodin přímo v Pivovarském muzeu v Plzni. Soutěžní perníčky pak bude možné obdivovat v muzeu do 4. 1. 2019.

autoři: Lukáš Milota , jik
Spustit audio