Plzeňské DEPO2015 hostí dnes veletrh Kariéra ve zdravotnictví

5. prosinec 2018 08:23

Zájemci o práci ve zdravotnictví můžou dnes vyrazit do plzeňského centra DEPO2015. V 10 hodin tam začíná veletrh Kariéra ve zdravotnictví.

Veletrh je určený pro studenty, absolventy zdravotnických oborů ale i širokou veřejnost. Generálním partnerem akce jsou Nemocnice Plzeňského kraje.

Organizátoři chtějí zprostředkovat studentům, absolventům a zájemcům o práci ve zdravotnictví osobní kontakt s nejrůznějšími možnými zaměstnavateli. Ti řeknou, co můžou nabídnout, například různé benefity, ale naopak i co požadují a jaké mají nároky.

„Asi těmi nejlákavějšími benefity je stipendium při studiu a náborový příspěvek v případě, že se absolvent rozhodne pracovat v některé z našich nemocnic. A velkou oblibu si získává i program Žij srdcem, v rámci kterého pomáháme absolventům při nástupu do práce, například s hledáním vhodného ubytování," řekl předseda představenstva společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Marek Kýhos. Do Skupiny Nemocnice Plzeňského kraje spadají nemocnice akutní péče v Klatovech, Domažlicích, Stodu a Rokycanech a nemocnice následné péče v Horažďovicích a Svatá Anna v Plané.

Během veletrhu se jeho návštěvníci můžou také setkat se zajímavými hosty a osobnostmi spojenými se zdravotnictvím

Na veletrh přijede například lékař a senátor Marek Hilšer, debata s ním začíná v 14:30 hod. Připravená je také přednáška Urgentní medicína, kterou povede předseda představenstva Domažlické nemocnice Petr Hubáček, který dříve působil jako šéf Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje nebo jako přednosta urgentních oborů Fakultní nemocnice Olomouc. Přednáška bude od 15:15 hod. Hubáček je v oblasti připravenosti záchranného systému a nemocnic v krizových situacích také odborným konzultantem Ministerstva zdravotnictví ČR.

Veletrh bude přístupný v centru DEPO2015 do 18 hodin. Jeho součástí je i bohatý doprovodný program zahrnující kromě přednášek také soutěže o zajímavé ceny, příležitost zkonzultovat životopis s odborníky a další zajímavosti. V rámci veletrhu vznikne také katalog Kariéry ve zdravotnictví.

autoři: Lukáš Milota , jik
Spustit audio