Plněné rohlíčky

Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou 23. května.

Suroviny:
400 g hladké mouky, 250 g másla, 200 g zakysané smetany, větší špetka soli, 1 vejce, 200 g cukru moučky na obalení
Náplň: tvarohová, ořechová, marmeláda

Postup:
Mouku, sůl, máslo (nenahrazujte jiným tukem) a zakysanou smetanu zpracujte do těsta a nechte zabalené ve folii v lednici 24 hodin odpočinout.
Druhý den rozdělte na 4 díly, z každého dílu vyválejte kulatou placku, každou placku rozdělte na 8 dílků.
Na širokou stranu každého dílku dejte trochu tvarohu, nebo marmelády (ale není nutné), zaviňte směrem ke středu. Hotový rohlíček na plechu před pečením potřete vejcem, pečte do zlatova.
Upečený rohlíček hned po vyjmutí z trouby obalte v cukru.

autor: Marcela Antošová