Plněné rohlíčky
Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou 23. května.
Suroviny:
400 g hladké mouky, 250 g másla, 200 g zakysané smetany, větší špetka soli, 1 vejce, 200 g cukru moučky na obalení
Náplň: tvarohová, ořechová, marmeláda
Postup:
Mouku, sůl, máslo (nenahrazujte jiným tukem) a zakysanou smetanu zpracujte do těsta a nechte zabalené ve folii v lednici 24 hodin odpočinout.
Druhý den rozdělte na 4 díly, z každého dílu vyválejte kulatou placku, každou placku rozdělte na 8 dílků.
Na širokou stranu každého dílku dejte trochu tvarohu, nebo marmelády (ale není nutné), zaviňte směrem ke středu. Hotový rohlíček na plechu před pečením potřete vejcem, pečte do zlatova.
Upečený rohlíček hned po vyjmutí z trouby obalte v cukru.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.