Platí nové jízdní řády. Novinkou je spoj mezi Kroměříží a Hulínem a wifi s klimatizací v některých rychlících ze Slovácka

Nový jízdní řád Českých drah (ČD) nabízí s rozšířením pátečního spojení mezi Kroměříží a Hulínem.

Posilový vlak bude z Kroměříže odjíždět ve 13:55, příjezd do Hulína má ve 14:03. Spoj pojede vždy poslední školní den před víkendem mimo vánoční a letní prázdniny, z Hulína bude dále pokračovat do Valašského Meziříčí a Rožnova pod Radhoštěm. Na ostatních tratích ve Zlínském kraji nedochází k podstatnějším změnám, uvedla mluvčí ČD Vanda Rajnochová.

Stejně jako dosud bude i po zavedení nového jízdního řádu cestujícím ve Zlínském kraji k dispozici šest moderních motorových vozů RegioShark, a to na spojích z Rožnova pod Radhoštěm přes Valašské Meziříčí do Kojetína, z Kroměříže přes Hulín, Otrokovice a Zlín do Vizovic.

Do Luhačovic budou jezdit z Prahy České dráhy. Daly lepší nabídku než Regiojet

Osobní vlak, České dráhy.

Vlaky na dvou linkách mezi Prahou, Zlínským krajem a Žilinou budou od prosince 2019 dalších devět let provozovat České dráhy.

V dálkové dopravě zasahující i do Zlínského kraje rozšířily ČD v novém roce počet spojů, ve kterých budou garantovat připojení k internetu přes Wi-Fi. Tyto vlaky budou mít službu uvedenou přímo v jízdním řádu. Týká se to například linky R 18 Praha - Olomouc - Luhačovice / Zlín / Veselí nad Moravou.

Na lince R18 Praha - Luhačovice / Veselí nad Moravou zároveň ČD nabídnou vyšší komfort při cestování. Do souprav rychlíků zařadí komfortnější klimatizované vozy.

V autobusové dopravě k žádným velkým změnám nedošlo. Podobně je to i v městské hromadné dopravě, kde se jenom mírně mění časy třeba v Kroměříží nebo Uherském Hradišti.

autor: pes
Spustit audio

Související