Placky roti
Cestování, zajímavosti nebo netradiční pokrmy – i to slibuje páteční Apetýt. I dnes vás alespoň pomyslně zveme do Nepálu.
Na cca 8 placek budete potřebovat:
- 250 g polohrubé mouky
- 225 ml vody
- 1-2 lžičky oleje
- sůl
Postup:
- Do mouky nalejeme půl množství vody, trochu oleje.
- Uhněteme a postupně dolejeme zbytek vody a oleje.
- Vypracujeme těsto.
- Necháme 20-30 minut přikryté odpočinout.
- Poté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na asi 8 částí.
- Z nich pak vyválíme placky v průměru cca 15 cm.
- Rozpálíme železnou plotýnku nebo pánev a pečeme 3-4 sekundy, placku obrátíme a opečeme trochu déle druhou stranu.
- Na správně opečené roti jsou viditelné tmavě hnědé skvrny.
- Potom chytneme roti do kleštiček a na okamžik placku z obou stran podržíme přímo nad plamenem.
- Roti mají zůstat vláčné.
- Nejlépe chutnají za tepla.
Související
-
Momo – nepálské plněné knedlíčky
V apetýtových receptech se opět vydáme do Nepálu. Státním náboženstvím je hinduismus, a tak typické křesťanské Velikonoce tu ve velkém nenajdeme, ovšem najít se dají.
-
Samosa
Dnes zavítáme s apetýtovými recepty opět do Nepálu. Seznámíme se s typickým asijským pečivem.
-
Dal bhat tarkari
V apetýtových receptech otevíráme další seriál, který nás zavede na netradiční místa. Zavítáme do Nepálu a začneme nepálským národním jídlem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka