Pěvecké sbory v celém Česku dnes zazpívají pro UNICEF. Zapojí se i Plzeňský kraj

20. březen 2019 10:58

Skoro dvě stovky pěveckých sborů dnes vystoupí po celé České republice. Výtěžek z koncertů věnují Dětskému fondu OSN UNICEF.

V Plzeňském kraji se bude zpívat v kulturním domě v Šeříkové ulici v Plzni. Zazpívá tu Plzeňský dětský sbor, Javořičky a Cantanti. Vstupné na koncerty je 50 korun, možný je ale i vyšší dobrovolný příspěvek. Koncert začíná v 18 hodin.

Za vybrané peníze pořídí UNICEF například léky, očkování a výživové doplňky pro děti anebo třeba porodní lůžko pro sterilní a bezpečný porod a výbavu porodní asistentky.

Kompletní program včetně mapy s přesnými místy vystoupení najdou zájemci na webových stránkách zpivameprounicef.cz.

Na celém světě zemře každý den mnoho dětí ve věku do 5 let, z toho 7 000 novorozenců. Mnoho jich umírá v prvním měsíci života, někteří se ale nedožijí ani svého druhého dne. Až 46% úmrtí nastává přímo při porodu nebo bezprostředně po něm. Na vině jsou komplikace spojené s nízkou nebo dokonce žádnou dostupností zdravotní péče a vyškolených zdravotníků, infekce či nemoci, proti kterým ale existuje očkování nebo léky. Peníze vybrané při akci zpíváme pro UNICEF putují prostřednictvím programu Dobrý start do života právě na pomoc v těchto oblastech. Cílem je zabránit zbytečným úmrtím nejmenších dětí a zajistit jim tak bezpečný vstup do života.

autor: jik
Spustit audio