Petr Gazdík kritizuje Piráty. Navrhne STAN, aby s nimi při příštích volbách nespolupracovali

7. říjen 2020 14:05

Bylo nám slíbeno, že Piráti nás budou i ve Zlínském kraji brát jako preferovaného partnera, nyní chtějí spolupracovat s ANO, zlobí se lídr STAN Petr Gazdík.

Lídr Starostů a nezávislých ve Zlínském kraji Petr Gazdík kritizuje jednání Pirátů. Ti se přiklonili k variantě koalice, kterou chce vítězné ANO sestavit s Piráty, ODS a ČSSD.

Gazdík navrhne, aby STAN nespolupracovali s Piráty při parlamentních volbách. O tom by mělo hnutí STAN mělo hlasovat ve čtvrtek. Gazdík navrhne, aby o tom nehlasovali. Volby do Poslanecké sněmovny budou příští rok.

Gazdík uvedl, že jej nejvíce mrzí, jakým způsobem se vše stalo. "Jsme z jednání Pirátů velmi rozladění. Piráti jsou nová strana a očekávali jsme od nich vyšší politickou kulturu, bohužel se to nestalo," uvedl Gazdík. "Jsme připraveni na to neuspět, že nás nemusí chtít každý do koalice, ale odmítáme být za blbce," uvedl Gazdík. 

Piráti, kteří skončili ve Zlínském kraji ve volbách třetí, dají přednost krajské koalici s hnutím ANO. Českému rozhlasu to řekla lídryně strany Hana Ančincová. Koalici s lidovci Jiřího Čunka Ančincová odmítla.

Šéf zlínského ANO je rozhodnutím Pirátů potěšen.

Spustit audio

Související