Pečené palačinky naslano

Francouzské slané palačinky z pohankové mouky

Snažíte se chystat si jídlo třeba do práce do krabiček? Tak to jistě znáte tu situaci, kdy dochází inspirace a vy navíc nechcete trávit u plotny další hodinu přípravou.

Budete potřebovat:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 ml minerálky
  • 100 ml mléka
  • 5 vajec
  • rukola
  • sušená rajčata
  • 200 g žervé
  • šunka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vejce rozkvedláme se solí, mlékem a minerálkou.
  2. Přidáme mouku a vymícháme hladké těsto.
  3. Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme olejem.
  4. Rozprostřeme na něj těsto a posypeme částí rukoly.
  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 15-20 minut.
  6. Rajčata nadrobno nakrájíme a smícháme s žervé, které ochutíme solí a pepřem.
  7. Palačinku stáhneme z papíru a potřeme žervé.
  8. Přidáme nakrájenou šunku a případně zbytek rukoly.
  9. Srolujeme a nakrájíme na několik kusů. Podáváme teplé nebo studené.

Tip: Náplň je jen jedna z mnoha možných – vy už jistě přijdete na další skvělé varianty.