Péče o okrasné traviny, dekorace z javorových listů, elektronika a mechanika v zabezpečení

20. říjen 2012

Okrasné traviny jsou stále populárnější. Na zimu je nutné je dobře ošetřit, jinak se jara nedočkají. Elektronické zabezpečení je stále populárnější. Bezpečně se budete cítit pouze tehdy, když elektroniku propojíte s mechanikou.

Péče o okrasné traviny na podzim
Okrasné traviny jsou stále populárnější. Přináší na naše zahrady trochu exotiky i krásy a tvoří příjemný kontrast k typicky českým zahradním zákoutím. Některé traviny mají krásná květenství a přes rok nevyžadují velkou údržbu. Jenomže okrasné traviny je nutné na zimu dobře ošetřit, jinak se jara nedočkají. O tom, jak postupovat, mluvila Markéta Vejvodová s Vlastimilem Kastnerem ze společnosti Bambus Centrum Kastner.

Dekorace z javorových listů
Pokud byste chtěli vnímat krásné podzimní barvy i mezi zdmi vašeho domova, máme tu pro vás jeden tip. Růže z javorových listů vytvoříte poměrně rychle a jednoduše. A zároveň tak získáte originální dekoraci na váš stůl. Další příspěvek pro Hobby magazín natočil Jan Zítka.

Kombinace elektroniky a mechaniky v zabezpečení
Elektronické zabezpečení je stále populárnější. Různé alarmy, kamery, čidla... Jenomže bezpečně se budete cítit pouze tehdy, když elektroniku propojíte s mechanikou - tedy se skutečně kvalitními zámky vhodnými pro kombinaci s elektronickým zabezpečovacím systémem. O tom, jak oba systémy nakombinovat, mluvila Markéta Vejvodová s Jiřím Kvačkem ze společnosti SOZA.

Trimování
Trimování je speciální úprava srsti, která se provádí hlavně u hrubosrstých plemen psů. Proč je trimování důležité, jak má správně probíhat a co je k tomu zapotřebí? O tom si s veterinářkou - dermatoložkou Rostislavou Fábikovou povídal Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Když pečete rybu, zabránit nepříjemnému zápachu můžete tím, že do pekáče přidáte rozkrojené jablko. To při pečení zápach pohltí. Kromě toho, že ryba nebude cítit, bude její maso jemnější a bude skvěle chutnat.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio