Pátek: Kulinářské zážitky z prázdnin
Prázdniny přejí všelijakým zážitkům. I těm kulinářským. Při návštěvách za hranicemi zemí ochutnáváme cizokrajná jídla, za pěkného počasí necháváme sporák sporákem a uvaříme si něco na grilu nebo na ohni, častěji konzumujeme produkty ze zahrad a sadů.
Když se řekne "prázdniny a jídlo" - co se vám vybaví? Připálené buřty? Paštiky a konzervy na cestách? Nějaké exotické jídlo z návštěvy zahraničí? Nějaký zajímavý recept na gril?
Kulinářský zážitek nám mohla přivodit babička svými meruňkovými knedlíky, kuchař v několikahvězdičkovém hotelu svou excelentní přípravou chobotnice i kuchař na putovním táboře, který dokázal potěšit naše chuťové buňky kuřetem s kopřivami opečeným na ohni.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka