Pátek: Jsou dnes lidé v zaměstnání přetěžovaní?

24. listopad 2017

Připadáte si v práci jak honicí pes? Nestíháte si dojít ani na oběd a neustále se točíte v kruhu restů či nesplněných úkolů? Nakládají vám nadřízení víc, než je možné stihnout? V jakých profesích jsou podle vás lidé přetěžovaní? A kde je to naopak? Vleče se vám pracovní doba a vy už kolem oběda nemáte do čeho píchnout? Přemýšlíte o jiné práci, protože se cítíte nevyužití? Chtěli byste v zaměstnání dělat něco navíc, lépe, ale nikdo o to nemá zájem?

Téma nám zavolala na záznamník Noční linky paní Marie. V některých profesích sdírají zaměstnavatelé ze svých podřízených kůži. A když už nejsou lidé schopní pracovat dál, tak je propustí s tím, že můžou vzít deset jiných. Jindy je zase víc lidí než práce nebo si ji zaměstnavatel nedokáže zorganizovat, a tak se pracovní doba vleče a vleče...

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.