Pátek: Jedinečná šance - teď, nebo nikdy

19. červen 2015

Ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste museli během krátké doby učinit zásadní rozhodnutí? Ovlivnilo takové rozhodnutí podstatně váš život? Naskytla se vám někdy jedinečná šance splnit si svůj sen a vy jste věděli, že když jí pevně nechytíte teď hned, už se nebude opakovat? Naopak - propásli jste někdy takovou šanci?

Každý den děláme v životě celou řadu rozhodnutí. Na ta závažnější se většinou máme čas připravit, popřemýšlet o všech možnostech a pak se teprve vydat námi zvoleným směrem. Jsou ale situace, kdy musíme jednat rychle, protože pokud to neuděláme, šance něco změnit nám uteče. Může to být totiž šance jediná.

Takové radikální rozhodnutí téměř vždy ovlivní i naše nejbližší okolí, možná vás mnozí v takové chvíli od změny odrazovali, ale vy jste věděli, že prostě nemůžete jinak a řekli jste si: „Je to jedinečná šance. Teď, nebo nikdy“. Jaké bylo to vaše?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.