Park Na Špici se v srpnu promění ve velké sportoviště

3. květen 2018 08:20

Pardubice už potřetí uspořádají sportovní park. Ve sportoviště se promění od 11. do 19. srpna park Na Špici. Do akce se zapojí desítky sportovních klubů.

„Klubům nabízíme možnost prezentovat se a nalákat děti do svých řad. Podle mých informací se tato forma spolupráce osvědčila,“ řekl manažer projektu Pavel Stara.

Sportovní park projdou děti s hrací kartou, za splnění úkolů z předem určeného počtu stanovišť dostanou diplom a medaili. Děti ze základních a mateřských škol si karty mohou pořídit za dotovanou cenu. „Chceme tak opět umožnit všem pardubickým dětem jít si zasportovat za zvýhodněnou cenu 30 korun za jednu hrací kartu, aby si mohly osahat spoustu sportů,“ řekl Stara.

Město poskytne na sportovní park 1,2 milionu korun. Rozdělí i dotace půl milionu korun, které sportovním klubům a tělovýchovným jednotám zaplatí náklady spojené s účastí ve sportovním parku. Stejnou částku dá i Pardubický kraj.

Sportovní park Pardubice: 50 disciplín pro všechny generace

Multifunkční hřistě v popředí lanovka

Na devět dní se pardubický park Na Špici promění v jedno velké sportoviště. Od 12. do 20. srpna ho zaplní 16 stálých a 7 variabilních stanovišť, kde si zájemci vyzkouší asi 50 druhů různých sportů. Projektový manažer Sportovního parku Pavel Stara přišel do studia s pozvánkou pro posluchače.

„Před dvěma lety jsme vsadili na správnou kartu a jsem moc rád, že i letos můžeme oznámit, že Sportovní park Pardubice bude pokračovat. Navazujeme na loňský úspěšný sportovní park a srpnovou akci roku 2016, kdy město pořádalo Olympijský park Pardubice,“ pochvaluje si primátor Pardubic Martin Charvát.

„Jsem přesvědčený, že i v letošním roce akce přiláká do Pardubic návštěvníky ze všech koutů našeho regionu. Doufám, že i díky sportovnímu parku vzroste mezi dětmi zájem o sport, ať už je to kterýkoliv,“ řekl hejtman Martin Netolický (ČSSD).

Akci zahájí koncert pro rodiny s dětmi. Další kulturní festivaly či koncerty budou následovat. V roce 2016 Pardubice spojily pořádání parku s letní olympiádou. Zprostředkovávaly také přenosy z Brazílie. Park tehdy prezentoval 65 sportů. Obrat celé akce byl 17 milionů korun, nyní je podstatně nižší.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio