Parádní atmosféra a výborný zápas. Superfinále si pochvalovali florbalisté i trenéři

19. duben 2015

Florbalisté střešovického Tatranu se po třech letech vrací na extraligový trůn. Šestnáctý titul v historii vybojovali Pražané v atraktivním Superfinále v pražské O2 aréně před rekordní návštěvou, když porazili po velmi vyrovnaném průběhu vítěze základní části Mladou Boleslav 7:6 po sedmé sérii samostatných nájezdů.

„Bylo to nejlepší Superfinále,“ liboval si trenér vítězného celku ze Střešovic Jiří Jakoubek. Neměl tím na mysli jen předvedenou hru obou týmů, ale také výkon fanoušků v ochozech. Těch totiž přišel rekordní počet - 11 073.

„Atmosféra byla neuvěřitelná, chci poděkovat všem divákům, kteří jen nekoukali, ale i fandili. Pro mě je to asi největší zážitek,“ dodal mladoboleslavský kouč Jan Zahalka, který má s tímto speciálním zápasem ještě větší zkušenosti.

Zaplněné ochozy vydržely fandit i proto, že neustále bylo na co se koukat a o co hrát. „Výborný zápas, oba týmy chtěly útočit,“ potvrdil nejlepší střelec základní části a autor jedné z branek Středočechů Jiří Courney.

Tatran prakticky celé utkání prohrával, třikrát ovšem dokázal smazat dvougólový náskok soupeře a dvě minuty před koncem třetí třetiny šel dokonce poprvé do vedení.

Při následné hře Mladé Boleslavi bez brankáře a v šesti hráčích v poli, ale nejen jejich fanoušky potěšil vyrovnávací gól necelou minutu před třetí sirénou. Ten neznamenal pouze desetiminutové nastavení, ale také přídavek v podobě sedmi sérií nájezdů.


„V závěru to bylo o štěstí, zápas jsme zvládli asi i díky fyzičce. Nájezdy byly super vyvrcholením,“ všiml si kouč Tatranu Jakoubek.

Nájezdy svou trefou rozhodl nejzkušenější hráč na hřišti Milan Fridrich. A právě pro něj a pro jeho dlouholetého spoluhráče Martina Richtera tím velmi pravděpodobně skončila jejich florbalová kariéra na vrcholu.

Florbalisté Tatranu se radují z 16. mistrovského titulu
autoři: jbk , Petr Hašek
Spustit audio