Panna cotta z kokosového mléka

Člověk s alergií na laktózu si opravdovou italskou panna cottu z poctivé smetany dopřát nemůže. Když mu ji připravíte z kokosového mléka, které lze dnes koupit ve většině řetězců, určitě mu uděláte radost. Není to nic složitého, jen bude potřeba chvilku míchat.

Budete potřebovat:

1 konzerva kokosového mléka
vanilkový cukr
krupicový cukr dle chuti
skořice
3 lžičky želatiny v prášku

na ozdobu:
mražené ovoce
cukr

Postup:

1. 4 lžíce horké vody dáme do misky, přidáme želatinu a důkladně rozmícháme.

2. Kokosové mléko dáme do rendlíku, přidáme cukr, vanilkový cukr a skořici a přivedeme k varu. Za stálého míchání poté nalijeme k želatině.

3. Směs rozdělíme do skleniček a dáme alespoň na 5 hodin do lednice ztuhnout.

4. Z mrazáku vybereme pikantknější ovoce (rybíz, lesní plody,..), podlijeme trochou vodu a zakřejeme.

5. Jakmile se tekutina zredukuje asi na třetinu, zasypeme cukrem a mícháme, dokud se nerozpustí.

6. Povychladlou směs rozdělíme do skleniček a dáme znovu vychladit.

autor: Zuzana Plíšková