Pamatuje šest titulů a nezná prázdné tribuny. Vsetínský stadion Na Lapači se mění za desítky milionů

Skončila třetí etapa oprav zimního stadionu Na Lapači ve Vsetíně. Do čtvrté se město pustí příští rok.

Stadion má nové šatny pro hokejisty z hostujících týmů, žákovské šatny a vstup na ledovou plochu. Přibylo také nové zastřešení střídaček a nový je i kamenný obchod pro fanoušky.

Vsetínská radnice bude do stadionu investovat i v příštích dvou letech. Zaměří se na opravu sociálního zázemí, šaten a vzduchotechniky.

Práce přišly město na devět milionů pět set padesát tisíc korun. Z této částky zaplatí osmnáct procent Zlínský kraj, tedy přes milion šest set sedmdesát tisíc korun.

Vůně slivovice a vysoký jalovec. Na vsetínském hokeji vládne atmosféra z dob největší slávy

03247567.jpeg

Návštěvy a atmosféru, které mohou některé extraligové kluby jenom tiše závidět. Hokej ve Vsetíně znovu táhne a do hlediště chodí až pět tisíc diváků.

Opravovat se zimní stadion bude i v příštích dvou letech. Celkově obnova, která byla zahájena v roce 2016, přijde zhruba na padesát milionů korun.

„Stadion na konci devadesátých let zažil šest extraligových titulů,“ řekl vedoucí provozu zimního stadionu Petr Propš.

Stadion Na Lapači má kapacitu 5 400 míst, z toho 1 700 míst k sezení a 3 400 míst ke stání. V objektu je návštěvníkům k dispozici provozovna občerstvení s denním provozem, čtyři bufety, které jsou v provozu při hokejových zápasech, VIP salónek.

autor: Gabriela Hykl

Související