Palačinky se špenátem a uzeným tofu
I dnešní recept se hodí pro všechny, kdo se v jídle musí vyhýbat mléku nebo vejcím (či obojímu). A tím pádem můžete tyhle výborné palačinky nabídnout i veganům, tedy těm, kdo se úplně vyhýbají potravinám živočišného původu.
Budete potřebovat:
palačinky:
cca 300 g hladké mouky
500 ml vody
½ lžičky soli
směs:
300 g baby špenátu (nebo použijeme špenát mražený, který zahustíme třeba hrachovou moukou)
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 uzené tofu
2 lžíce oleje
sůl, pepř
Postup:
1. Suroviny na palačinky důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
2. Poté opékáme na pánvi dozlatova jednu po druhé.
3. Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
4. Tofu nakrájíme na malé kostky a přidáme k cibuli.
5. Smažíme zhruba 10-15 minut.
6. Na závěr přidáme opraný a okapaný špenát společně s rozetřeným česnekem.
7. Špenát necháme krátce zavadnout, osolíme a opepříme.
8. Směsí plníme usmažené palačinky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka