Otrokovice povede žena. Starostkou je Hana Večerková

Večerková nahradila dlouholetého starostu Jaroslava Budka, který na konci ledna rezignoval.

Novou starostkou Otrokovic na Zlínsku se dnes stala dosavadní místostarostka Hana Večerková (ANO). Hlasovalo pro ni všech 23 zastupitelů. Večerková nahradila dlouholetého starostu Jaroslava Budka, který na konci ledna rezignoval.

Budek v podzimních komunálních volbách kandidoval jako nestraník za hnutí ANO, dříve vedl město řadu let coby člen ČSSD. Budek uvedl, že se s ANO, které volby v Otrokovicích vyhrálo, nedohodl na další spolupráci.

"Děkuji členům zastupitelstva za důvěru. Do komunální politiky jsem šla s vidinou, že budu co nejlépe pracovat a snažit se Otrokovice posunovat kupředu. Doposud jsem pracovala z pozice místostarostky, se stejným nasazením budu pracovat i z pozice starostky. V podstatě se pro mě nic zásadního nezmění," uvedla Večerková.

 Otrokovice s asi 18 000 obyvateli měly původně jedinou místostarostku, na dnešním zastupitelstvu byli zvoleni místostarostové dva, a to dosavadní členové rady Ondřej Wilczynski (ANO), který se stal prvním místostarostou, a Petr Ťopek (Občané OE s podporou Pirátů). Své funkce budou vykonávat jako neuvolnění. "Plánuji se zaměřit zejména na městské organizace. Dále bych se rád podílel na projektech vedoucích k rozvoji města a získávání dotačních peněz z ministerstva pro místní rozvoj," uvedl Wilczynski.

 Po odchodu Budka doplnil radu města Michal Drábek (ANO). K 12. únoru podala z osobních důvodů rezignaci radní Marta Zakopalová (Nezávislí), dnes ji v radě nahradil Jan Skoch (Nezávislí). Členy rady zůstávají Vratislav Podzimek (KDU-ČSL) a Jiří Veselý (VIZE 21).

Koalici v Otrokovicích vytvořilo hnutí ANO, Nezávislí, KDU-ČSL, VIZE 21 s podporou SPD, Občané OE s podporou Pirátů a ODS. Společně mají většinu 18 z 23 zastupitelů. V opozici je Nový Impuls pro Otrokovice a ČSSD.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související