Ostrý provoz zahájen. Holešovský terminál je zkolaudovaný, drobné vady se podařilo odstranit

Cestující mají k dispozici nová nástupiště, první a druhé kryje střecha.

Nový dopravní terminál v Holešově na Kroměřížsku je už v plném provozu.

Dnes dopoledne skončila jeho kolaudace. Terminál za zhruba 43 milionů korun propojil autobusové a vlakové nádraží.

V Holešově se potkalo 17. a 21. století. Moderní most chrání barokní perlu

Most skrývající most v Holešově

Holešov na Kroměřížsku dokončuje přestavbu přístupového mostu do zámku.

Cestující mají k dispozici nová nástupiště, první a druhé kryje střecha. Nové jsou světelné panely s informacemi o odjezdech autobusů a vlaků. Měsíční zkušební provoz terminálu ukázal některé drobné vady, řekl starosta Rudolf Seifert z koalice pro Holešov.

"Během zkušebního provozu jsme především vychytávali věci související s úpravou vyjížděcích tras, se značením i se zelení. Tyto práce byly všechny dokončeny tak, aby byly jednak podle projektu a jednak podle potřeb dopravců a nedocházelo ke zbytečným kolizím," řekl starosta.

Stavba terminálu se prodražila kvůli neočekávaným komplikacím. Podle starosty stavbaři objevili při zemních pracích mimo jiné starou kanalizaci a teplovod, které nebyly zakresleny v žádných dokumentech. "Kanalizace se musela znovu projektovat a udělat nová. Tepelný kanál bylo třeba přeložit, muselo se dokonce přebetonovat i jedno uchycení stožáru," řekl Seifert.

Z měst ve Zlínském kraji již má dopravní terminál například Bystřice pod Hostýnem. Uherský Brod otevřel předloni v dubnu dopravní terminál, který propojuje autobusovou, železniční, městskou hromadnou, osobní automobilovou i pěší dopravu.

Modernizace vlakového a autobusového nádraží se připravuje také v krajském Zlíně, Vsetíně nebo Valašském Meziříčí.

autor: pes

Související