Organizovaná turistika se po epidemii opět dala do pohybu

9. červen 2021

Hosty Michala Jančaříka byli předsedové Klubu českých turistů Plzeňského a Karlovarského kraje Josef Sýkora a Ladislav Zoubek a také vedoucí značkařů Vladislav Sajdl. 

KČT také zasáhla epidemie. Řada akcí, zejména těch hromadných, musela být v minulém období přeložena nebo zrušena. Nyní už se zase jede podle kalendáře.

Předseda Klubu českých turistů oblast Plzeňského kraje  Josef Sýkora a Ing. Vladislav Sajdl

"Jen v Západočeském kraji chystáme letos na 80 akcí. Členský poplatek je v řádu stokorun za rok s tím, že členové mají třeba slevu na ubytování na patnácti chalupách KČT. Pro starší lidi je náš klub zajímavou možností k aktivitě a setkávání, i když složení našich členů je pestré ze všech věkových skupin, jsme tu pro všechny," řekl Josef Sýkora.

"V Západočeském kraji máme proznačeno téměř 5000 km tras, v celé republice je to skoro 50 tisíc," pochlubil se ve vysílání Vladislav  Sajdl.

Mimochodem víte, jaký je pozdrav KČT? Je prastarý, už z dob, kdy Vojta Náprstek klub zakládal a to bylo v roce 1888. Poslechněte si víc.

autoři: Michal Jančařík , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.