Omáčka ze slaného karamelu
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
přibližně 400 g krystalového cukru
170 g na kostičky nakrájeného změklého másla
čtvrt litru tučné smetany ke šlehání (o pokojové teplotě)
1/2 až 1 lžíce mořské soli
Postup:
1. V rendlíku rozpustíme na mírném plameni cukr. Jakmile zkaramelizuje, přidáme za stálého míchání máslo a mícháme, dokud se nerozpustí.
2. Odstraníme z plotny a za stálého míchání přidáme smetanu a sůl.
3. Necháme povychladnout a nalijeme do čistých skleniček.
Tip: Použít můžeme na ozdobu řezů, cukroví, nebo třeba zmrzlinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser