Olympiáda na vlastní kůži. Sportování si můžete vyzkoušet v Brně, park se už otevřel

9. únor 2018

Na některých sportovištích v jihokorejském Pchjongčchangu už začaly olympijské závody, slavnostní zahájení je pak na programu v pravé poledne středoevropského času.

Už o hodinu dřív se ale můžou lidé jednoho menšího ceremoniálu zúčastnit i na brněnském výstavišti. V pavilonu Z a jeho okolí totiž začíná Olympijský festival.

Brány brněnského výstaviště se otevřou už v devět hodin dopoledne, začne tak víc než dvoutýdenní program Olympijského festivalu. První dvě hodiny je vstup zdarma, od jedenácté hodiny dospělí zaplatí padesát korun, děti do 150 centimetrů mají volný vstup po celou dobu festivalu. Právě v jedenáct hodin také začne slavnostní zahájení olympijského festivalu v Brně.

Výstaviště nabízí všechny olympijské disciplíny

V pavilonu Z a jeho blízkém okolí si lidé mohou aspoň nějakou formou vyzkoušet všechny disciplíny zimních her, ale i další sporty, které v programu olympiády nejsou.

Své zastoupení budou mít dokonce i letní sporty, třeba florbal nebo hokejbal. Kromě toho můžou fanoušci na velkoplošných obrazovkách sledovat výkony především českých sportovců.

Areál je otevřený každý den až do konce her v Pchjongčchangu od devíti hodin. Otevřený bude v pátek a sobotu do devíti hodin večer, ostatní dny do sedmi.

První speciální den bude v neděli

Kromě každodenního provozu je ale v olympijském parku připraven i program na speciální dny. První takový den přijde už v neděli, kdy uplyne přesně padesát let od zisku první československé zlaté medaile na zimních hrách.

Získal ji skokan na lyžích Jiří Raška. A právě po něm bude pojmenovaný speciální vlak, který přijede z Prahy až na brněnské výstaviště a poveze třeba bývalého skokana Dalibora Motejlka, který před padesáti lety jako první Raškovi gratuloval.

Speciální den čeká taky třeba paralympijské sporty. Pořadatelé i fanoušci doufají, že vůbec největším tahákem bude v areálu parku setkání se sportovci po návratu z Jižní Koreje.

Související