Ojedinělý rekvalifikační kurz v Kroměříži opustili první absolventi.

2. duben 2006

Jako zatím jediná v České republice uspořádala pro několik desítek nezaměstnaných kurzy práce s počítačem tamní Knihovna Kroměřížska.

Na tento projekt získala podporu Evropského sociálního fondu a zlínského Úřadu práce v celkové výši 3 milionů korun. Pro podobný typ kurzů má dostatek prostoru, technického vybavení a odborné lektory. Na konci prvního semináře je spokojená organizátorka Daniela Hebnarová: "Myslím, že ten projekt byl úspěšný, je nejžádanější v rámci celého kroměřížského regionu. Jak byl úspěšný, se ukáže teprve v praxi, kolika jeho absolventům se podaří získat zaměstnání."

Právě na to jsme se zeptali několika z prvních 25 absolventů: "Perfektní, věnovali nám spoustu času a práce. Díky tomu, že jsem prošel tímto kurzem, mám tak na 95% zajištěnou práci." "Naše paní lektorka je opravdu vynikající. Opravdu naučí práci na počítači skoro každého. Já tedy trochu na počítači umím, ale tady jsem se naučila všechno to, co jsem si kdysi přála. Určitě mi to pomůže při hledání práce."

Lektorka prvního rekvalifikačního kurzu Eva Typltová si své žáky pochvaluje: "Byli úplně perfektní. Snažili se od počátku pravidelně kurs navštěvovat, nevynechali bez omluvy jedinou hodinu. Byli moc šikovní a opravdu se moc snažili. Byli velmi ukáznění a zadávané úkoly se doma skutečně snažili plnit. Mají určitě silnou motivaci. Jejich naděje na získání zaměstnání stoupla, ale s prací je to v našem regionu těžké. Rozhodně ale mají daleko větší šance."

autor: rv
Spustit audio