Obchodní dům Zlín se plní. V budově postavené firmou Baťa před 87 lety je už devatenáct provozoven

Obchodní dům ve Zlíně, který se počátkem listopadu otevřel po rekonstrukci veřejnosti, postupně ožívá.

V provozu je tam 19 prodejen a gastronomických podniků, dalších pět chystá otevření začátkem příštího roku, řekla dnes ČTK mluvčí domu Martina Žáčková.

Obchodní dům postavila firma Baťa v roce 1931 podle návrhu architekta Františka Lydie Gahury, při rekonstrukci se objektu vrátila jeho původní podoba, zejména neobvyklé členění oken.

Fotopříběh: Obchodní dům Zlín se otevřel pět minut před devátou. Stříhaly se pásky i uklízelo na poslední chvíli

Prior se mění na Obchodní dům Zlín

Budova se vnější podobou vrací do doby svého vzniku z roku 1931.

"Během prvního pololetí nabídku služeb v obchodním domě rozšíří také centrum masáží a rehabilitací," uvedla Žáčková.

Nedávno se v domě otevřela Bistrotéka Valachy, která na ploše 800 metrů čtverečních nabízí několik gastronomických provozů.

"Jádrem podniku je bistro restaurace s nabídkou snídaní, obědových menu a á la carte večeří, která je propojena s obchodem s vybranými produkty a vlastní pekárnou kvasového chleba," uvedl Tomáš Blabla, ředitel Resortu Valachy, který vedle bistrotéky provozuje i tři hotely a ski areál ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku.

Bistrotéka zaměstnává 70 lidí a nabízí také kavárnu s cukrárnou, do konce týdne otevře bar a kornuterii se slanými i sladkými pochutinami v papírových kornoutech. "Je pravdou, že otevírat takto rozsáhlý gastro podnik s tak velkým množstvím personálu prakticky všech profesí od pekařů a cukrářů přes obsluhu až po kuchaře nebylo v současné situaci na trhu práce jednoduché. Personální kampani jsme se věnovali téměř půl roku předem," uvedl Blabla.

zdroj: ČTK

Související