Nové kulturní centrum ve Starém Městě u Uherského Hradiště

30. září 2006

Obyvatelé Starého Města u Uherského Hradiště mají nový, lépe řečeno nově zrekonstruovaný, společensko-sportovně-kulturní stánek. Slavnostního otevření se zúčastnily desítky významných hostů, včetně bývalých či současných ministrů. Společensko-kulturní centrum vzniklo rekonstrukcí sokolovny. Opravy stály 42 milionů korun a trvaly jeden rok.

"Tato budova bude sloužit spíše pro společensko-kulturní akce, ze sportovních tady bude sálová kopaná, základní tělesná výchova a také zde budou cvičit členové zdejšího Sokolu." Říká Petr Straka, vedoucí zdejšího volejbalového klubu a současně správce centra.

"Řekla bych, že to nově zrekonstruované prostředí je nyní mnohem příjemnější, než byly původní prostory. Dlouho jsme na tuto rekonstrukci čekali a konečně jsme se dočkali. Náš Sokol nabízí pravidelné cvičení pro všechny věkové kategorie." Dodává Antonie Jeřábková, starostka Sokola ve Starém Městě.

"Rekonstrukce trvala 12 měsíců a celkové náklady se vyšplhaly na 42 milionů korun. Budova má nový vstup, nové sociální zázemí, kompletní rekonstrukci zateplení, vyměněnou instalací. Nově je zde zbudován také bowling a vinárna." Uvedl místostarosta Starého Města.

autor: pes
Spustit audio