O pořadu Den na Moravě

Zpravodajsko-publicistický podvečerní souhrn Českého rozhlasu Brno. Rozšířené informace o počasí, aktuální dění na Moravě i informace integrovaného záchranného systému proložené hudbou.

Pořad Den na Moravě přináší vždy v pracovních dnech po 17. hodině základní přehled o všem, co souvisí s končícím dnem.

Odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu v pořadu nabízejí rozšířenou předpověď počasí pro nadcházející hodiny i další den. Redaktoři Českého rozhlasu Brno pak pro pořad připravují rozšířené informace o událostech a věcech, které se týkají života Moravy. Nezapomínáme ani na informace integrovaného záchranného systému, pro aktuality voláme přímo policistům, záchranářům či strážníkům.

Součástí podvečerního vysílání je i Zelená vlna s aktuálními informacemi o dopravní situaci na silnicích, ale i ve veřejné dopravě.

K druhé polovině pořadu Den na Moravě patří setkání se zajímavými hosty. Ta mapují aktuální dění očima odborníků i aktérů. Společně s našimi moderátory se zamýšlejí nad událostmi a jevy, které ovlivňují život nás všech. Zveme ekonomy a manažery, stejně jako lékaře, právníky, nebo vodohospodáře, aby se podělili o své vědomosti, postřehy i vize.

Hosté pořadu Den na Moravě nabízejí posluchačům také střet názorů v kontroverzních kauzách, jindy jim zkoušejí poradit, jak se vypořádat s komplikovanými situacemi – ale také odkrývají zákulisí zajímavých událostí na Moravě.

Pořad Den na Moravě je tak určený všem, kteří se chtějí vyznat ve světě kolem sebe. To vše proložené příjemnými písničkami.

Pořad Den na Moravě vysílá Český rozhlas Brno od roku 2017, a to každý všední den od 17:04. Hosté pořadu přijdou na řadu krátce po půl šesté.

Další pořady

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.

  • My a oni

    Pořad, který formou rozhovorů a reportáží poskytuje obraz soužití cizinců s Čechy.

  • Noční linka

    Čas na vaše příběhy.

  • Na cestě

    Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.