Noční proud a V + W

23. říjen 2015

Hosty moderátora Ilji Kučery ml. v Nočním proudu byli režisér Petr Svojtka a herec, zpěvák a hudební producent Roman Říčař. Tématem bylo především velmi zajímavé představení V+W Revue, které uvádí divadlo ABC u příležitosti 110. výročí narození Jiřího Voskovce a Jana Wericha.

Inscenace V+W v Divadle ABC vzdává hold nespoutané hravosti Voskovce a Wericha, přibližuje dnešním divákům principy a kořeny jejich tvorby a také vyvrací některé zažité představy o tom, jak Osvobozené divadlo fungovalo. To vše se odehrává formou revue, tedy žánru, který byl dvojici V+W tolik vlastní. Těšit se můžete na specifický inteligentní humor, řadu písní Jaroslava Ježka ve zcela nových aranžích a chybět nebudou ani taneční výstupy, které ke každé revui neodmyslitelně patří. Posluchači Nočního proudu si mohli poslechnout ukázky.

Poslechněte si

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.