Nikdy nevytírejte zbylou omáčku z talíře pečivem. Radí Eva Filipová

Mnoho z nás má touhu dostat z talíře i ty poslední zbytky omáčky nebo masového sosu. A děláváme to kouskem pečiva. V dobré společnosti bychom toto ale dělat neměli.

Když je sos tak dobrý, že ho musíme dojíst, napíchneme si chleba na vidličku, namočíme ho a tímhle způsobem dojíme.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová