Nemocných ve Zlínském kraji ubylo, na chřipku zemřel první člověk

29. únor 2020 12:42

Počet nemocných respiračními onemocněními v kraji mírně klesl. Hygienici dosud evidují 8 závažných průběhů chřipky A s nutností hospitalizace na JIP či ARO odděleních.

Podle krajských hygieniků se počet lidí trpících nemocemi dýchacího ústrojí nebo chřipkou na východní Moravě opět nepatrně snížil. V tomto týdnu jich bylo necelých deset tisíc, tedy téměř o tři a půl procenta méně, než týden předtím.

Čtěte také

V kraji je dosud evidováno osm závažných průběhů chřipky typu A, jeden člověk už nemoci podlehl. Narozdíl od dalších okresů je nemocnost na Zlínsku stále vysoká, říká Vendula Ševčíková z Krajské hygienické stanice.

„Celková nemocnost ve Zlínském kraji akutními respiračními onemocněními nezaznamenala výrazný pokles. Proto v okrese Zlín jsou nadále ve zdravotnických zařízeních i ústavech sociální péče v platnosti omezení nebo zákazu návštěv,“ uvedla pro Český rozhlas Zlín Ševčíková.

V kraji má akutní respirační onemocnění 1523 lidí ze 100 tisíc, což je o 3,5 procenta méně než před týdnem. Nemocnost chřipkou se snížila také jen o tři procenta na 181 nemocných ze 100 tisíc.

autor: Zdenek Čík
Spustit audio

Související