Nelovte poslední sousto polévky z talíře, to se nedělá. Radí Eva Filipová

Poslední zbytky polévky z talíře jíme tak, že talíř odkloníme od sebe. Ale když jsme pozvání ke slavnostní tabuli, pak poslední zbytek polévky na talíři necháme a nebudeme ho dojídat.

Lžíci po skončení jídla položíme na podšálek. Pokud už pod talířem na polévku není jiný talíř, lžíci necháme v talíři, ve kterém byla polévka.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová