Nejlepší domácí zmrzlina, kterou miluje cukrář Josef Maršálek

Na nejlepší domácí zmrzlinu bez použití jakýchkoliv přístrojů na mrazení podle Mary Berryové, která je anglickou ikonou domácího vaření a pečení, budete potřebovat.

Domácí zmrzlina

Suroviny:

4 vejce (velikosti M)

500 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 33%)

120 g cukru – část cukru lze nahradit vanilkovým cukrem

3 lžíce ovocného pyré

Postup:

Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru vyšleháme do hladké pěny se žloutky, polovinu cukru ušleháme s bílky do pevného sněhu.

Obě hmoty spojíme dohromady a zapracujeme do ní šlehačku, která musí být „lehce nedošlehaná“.

Tuto hmotu můžeme dochutit ovocným pyré, např. jahodovým a hmotu nalijeme do misky a dáme ji do mrazáku zamrazit.

Je to zmrzlina, která je určená k rychlé konzumaci, nelze ji dlouho skladovat.

Josef Maršálek

Josef Maršálek

Cukrářem se toužil stát už od mala a mohly za to jeho babičky. Od 19 let sbíral zkušenosti, později pracoval v londýnském obchodním domě  Harrods, jeho dezerty ochutnávala i královská rodina, a nějakou dobu působil také v Indii.

V roce 2018 se vrátil, založil vlastní značku sladkých dobrot, aby ji po roce opustil a věnoval se dalším projektům. Je jedním z porotců televizní cukrářské soutěže Peče celá země, vydal svou knihu, věnuje se cukrářským konzultacím, vede kurzy pečení a cukraří pro sebe, přátele i nás posluchače.

Jeho cukrářské rady uslyšíte v našem vysílání v pořadu Pochoutkový rok každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.