Nehody šesti aut na 131. km dálnice D1 se obešly bez zranění

3. leden 2019 12:50

Provoz na dálnici D1 na Vysočině směrem do Brna komplikují nehody. Na 131. kilometru v úseku 100 metrů havarovala dvě nákladní a čtyři osobní vozidla.

Místo je průjezdné, nehody se obešly bez zranění. Médiím to řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. 

První oznámení o nehodě přijali policisté krátce po 11:15, kamion podle mluvčí narazil do středových svodidel. Nakonec na 100 metrech postupně havarovalo celkem šest aut, dodala. 

S opatrností sjízdné

Na Vysočině se kvůli silnému větru a sněhovým přeháňkám tvoří na návětrných místech sněhové jazyky, silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. I na hlavních tazích leží rozbředlý a někde ujetý sníh, vedlejší silnice jsou se zledovatělou vrstvou sněhu kryté posypem. Silničáři měli v noci v terénu asi 150 sypačů a radlic, řekl dispečer krajských silničářů Roman Hubený.

V noci teploty klesaly k šesti stupňům Celsia pod nulou a foukal nárazový vítr. „Na silnicích první třídy je po chemickém ošetření sníh rozbředlý, místy je i ujetý, protože sůl ve větru tak dobře nebere,“ uvedl Hubený.

Podle meteorologů bude na Vysočině sněžit i během dne, odpoledne se zvětší oblačnost a sněhové přeháňky budou častější. Nejvyšší teploty budou minus pět až minus jeden stupeň Celsia. Vítr bude mít v nárazech rychlost přes 50 kilometrů v hodině, k večeru bude slábnout.

zdroj: ČTK