Nedělní Noční linka: Pohádky nás vrací do dětství a hledají to lepší v nás

16. prosinec 2018

Na jakých pohádkách jste vyrůstali a jaké máte rádi dnes? Z jakých pohádkových knížek vám četla maminka, táta nebo babička, když jste byli malí? Čtete i vy svým dětem, vnoučatům? Vítězí u vás klasické pohádky? Na jaké pohádky se o Vánocích těšíte? 

Kdybyste mohli být nějakou pohádkovou postavou, jaká by to byla a proč? Řekli byste, že žijete pohádkový život? V pohádkách se přeci také musí o ledacos bojovat a překonávat překážky.

V pohádkách mnozí hledají radost, úsměv a to lepší v nás i kolem nás. Peklo je tam, kde se na sebe lidé mračí, závidí si a zapomínají na rozšafnost Honzů, krásu princezen, statečnost Bajajů, vytrvalost hledačů živé vody. Smutno tam, kde se zapomíná na přátelství se zvířaty, stromy a bylinami jen proto, že nemluví lidskou řečí. I to nám mohou pohádky připomenout.

Pohádky a písničky z pohádek patří nejen k Vánocům. Pokud budete mít chuť, možná se i vy o Vánocích potkáte s rozhlasovým skřítkem Hajajou nebo vaší oblíbenou pohádkovou postavou.

Na vaše pohádkové vyprávění a příběhy se už v dnešní Noční lince moc těší moderátor Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio