Nebeská Máňa

Vyzkoušejte recept od Stanislavy Holbíkové z Březí. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Těsto:
5 vajec
200 g cukru
200 g hladké mouky
5 lžiček oleje

Krém:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
200 g cukru
2 až 3 zakysané smetany
piškoty
černá káva
šlehačka
kokosová tyčinka s čokoládou

Postup:
1. Celá vejce ušleháme s cukrem.

2. Zamícháme olej a mouku.

3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 200 stupňů asi 10 minut.

4. Uvaříme pudink, po vychladnutí vmícháme zakysané smetany.

5. Korpus potřeme polovinou krému, poklademe piškoty namočenými v kávě.

6. Přidáme zbytek krému a necháme ztuhnout.

7. Nahoru ušleháme šlehačku, postrouháme kokosovou tyčinkou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.