Návštěvníkům Valašského mikulášského jarmeku poslouží o víkendu posílené spoje i odstavná parkoviště

4. prosinec 2019 15:12

Tradiční předvánoční akce se uskuteční ve Valašských Kloboukách o nadcházejícím víkendu 7. prosince. Čekají se opět tisíce návštěvníků.

Dopravní situace bývá při oblíbeném Valašském mikulášském jarmeku nezřídka oříškem, a proto organizátoři připravili několik opatření, kterými se budou v sobotu 7. prosince snažit případným potížím s průjezdností i parkováním předejít.

Především budou na hlavních silničních tazích v centru Valašských Klobouk platit zóny zákazu parkování, aby nedocházelo k blokování dopravy. Parkování aut se doporučuje na odstavných parkovištích, na která bude navigovat služba už při vjezdech do města. Kdo chce dopravním komplikacím úplně předejít, může využít mimořádných autobusových spojů Mikulášského expresu nebo také posílených spojů vlakových.

Odstavná parkoviště na Valašském jarmeku

„Zóny zákazu parkování se budou týkat Masarykova náměstí a ulic Československé armády, Dobrovského, Komenského, Sbořisko a Brumovská. Prosíme řidiče o respektování značení a věříme, že tím předejdeme dopravním komplikacím, které vozidla zaparkovaná na chodnících i v komunikacích způsobovala,“ sdělil Karel Ptáček, místostarosta města Valašské Klobouky.

Návštěvníci by měli k parkování svých vozů využít odstavných parkovišť, která budou zřízena při vjezdech i v okrajových částech města. Nově bude parkování zpoplatněno částkou 100 korun.

Zastávky Mikulášského expresu

I letos mají přespolní návštěvníci jarmeku možnost přicestovat autobusy Mikulášského expresu. Jeho mimořádné spoje pojedou ze Slavičína, Sidonie, Brumova – Bylnice, Nedašovy Lhoty, Valašské Senice, Lačnova, Študlova, Drnovic i Újezda. Cestující najdou jejich přehled v jízdních řádech.

Návštěvníky přepraví i speciální vlak

Zastávky expresu budou jako loni umístěné na vhodných místech při výjezdech z centra. Cestující tak mohou nastupovat do autobusů směrem na Poteč u křižovatky na vlakové nádraží, na směr Brumov u prodejny podlahovin v Brumovské ulici a pro směry Smolina, Mirošov a Lipina u odbočky na hřbitov.

Pokud se návštěvníci rozhodnou cestovat vlakem, bude jim k dispozici řada posílených spojů Českých drah. Na koleje vyjede také speciálně vypravená souprava společnosti Arriva vlaky, která pasažéry sveze zdarma, bude ovšem zastavovat pouze ve vybraných stanicích.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související