Nadace Most k domovu Zlín pomáhá už osmým rokem lidem v oblasti paliativní péče. Stojí za ní manželé Hegmonovi

30. březen 2023

V roce 2015 manželé Eva a Jindřich Hegmonovi založili nadaci Most k domovu Zlín. Ta pomáhá lidem, kteří se ocitnou v těžké zdravotní nebo sociální situaci. Provozuje mimo jiné domácí hospicovou péči.

„Podnětem k založení bylo, že jsem rok předtím otevřela provoz ambulance léčby bolesti a paliativní medicíny ve Zlíně a zároveň jsem rozjela mobilní neboli domácí hospicovou péči. A vzhledem k tomu, že v roce 2014 byla velmi obtížná situace v úhradě paliativní péče u nás, tak jsme se v průběhu roku s manželem domluvili, že by bylo dobré, aby jsme něco udělali pro to, abychom mohli získat ještě jiné prostředky k tomu, abychom mohli pomáhat lidem, kteří chtějí v závěru svého života být doma,“ říká hned v úvodu rozhovoru Eva Hegmonová, která je lékařkou v Centru pro léčbu bolesti a paliativní medicínu.

Jak složitá byla cesta k reálnému fungování nadace a s čím a jak lidem aktuálně může pomoci? Potřebuje pomoc spíše člověk trpící vážnou chorobou nebo jeho blízcí? Odpovědi se dozvíte v rozhovoru s Evou a Jindřichem Hegmonovými.

Kontakt na Most k domovu Zlín: https://www.nadacemdzlin.cz/

Spustit audio

Související