Na Zlínsku se opět začaly ztrácet požární hadice

27. září 2002
Co nás pálí , Co nás pálí

Tentokrát by to mohlo být doslova a do písmene. Na Zlínsku se opět začaly ztrácet požární hadice. Jenom v krajském městě vykradli zloději od začátku týdne domovní hydranty na sídlišti Jižní svahy v několika domech a způsobili škodu za 40 tis. Kč. Policisté zatím nemají žádnou stopu. Další informace už teď dodá z odpoledního Radiožurnálu Roman Werner z ČRo ve Zlíně. Dobré odpoledne.

Dobré odpoledne. Od začátku roku už zloději ukradli hadice, spojky a hliníkové proudnice za několik set tisíc korun. Kradlo se i v Kroměříži a Uherském Hradišti. Letošní případy jsou však výjimečné. Loni se zlínským policistům podařilo zadržet skupinu pachatelů krádeží díky sledování sběrných surovin. Letos však nikdo kradený materiál nenabízel. Policisté proto šetří i verzi sabotáže.

Moderátor: Jak hodně je to počínání zlodějů nebezpečné?

Tak ty hadice chybí především pro ten prvotní zásah v domě. Pokud přijedou hasiči, většinou nedojde k vážnějším škodám. Krize ale může nastat ve vyšších patrech, kam je přístup horší.

Moderátor: Existuje nějaká ochrana před tímto druhem trestné činnosti před takovými zloději?

Ta je velice problematická. Ty hydranty musí být samozřejmě přístupné, takže zabezpečení záleží především na nájemníci, kteří musí domy pečlivě zamykat a potom si všímat neznámých lidí a jejich neobvyklého chování. Jiná obrana není.

Moderátor: Roman Werner pro odpolední Radiožurnál. Díky.

Na slyšenou.

Přepisy pořadů zajišťuje Česká informační agentura. Texty neprochází korekturou.

autoři: mkp , spr , rv
Spustit audio

Více z pořadu