Na zlínské Baťově univerzitě vymysleli nejlepší projekt. Studenti pomohli dětem i rodičům s učením na dálku

5. prosinec 2021 16:52

Projekt Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se zapojením budoucích učitelů do distanční výuky získal prestižní cenu EDUína jako nejlepší tuzemský vzdělávací počin.

A na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně se rozhodli za pomoci studentů - budoucích učitelů pomáhat těm, které kvůli šíření nemoci covid-19 právě výuka na dálku postihla nejvíc, tedy školy a rodiny žáků a žákyň.

Za svůj projekt nyní dostali zlínští vysokoškoláci i prestižní ocenění - v devátém ročníku vyhlašování cen EDuína je odborná porota vybrala jako nejlepší tuzemský vzdělávací počin.

Podle proděkanky Fakulty humanitních studií Hany Navrátilové se do projektu zapojilo několik stovek dětí z desítek škol na Zlínsku. Jako první studenti pomáhali dětem zdravotníků, kteří kvůli starosti o pacienty s covidem nemohl učit děti doma.

Zdůvodnění poroty k vítěznému projektu UTB: Porota oceňuje vítězný projekt za systémové a nadčasové řešení nerovností ve vzdělávání. Projekt zapojuje studenty pedagogiky a zprostředkuje jim zkušenost, která v běžné pedagogické praxi není obvyklá. Zároveň propojuje všechny důležité aktéry vzdělávání – školu, zřizovatele a univerzitu, která navíc tuto zkušenost reflektuje v přípravě budoucích učitelů.

Spustit audio

Související