Na živú notečku z horňácké Louky. Těšte se na majstra Hrbáče, cimbálku Romana Sokola a další

22. červenec 2021

Svátek oslaví 22. července Magdaléna, které je zasvěcen kostel ve Velké nad Veličkou. Od roku 1957 se v tomto čase konají Horňácké slavnosti. V letošním roce se ovšem slavnosti – připomínající významný a pestrý folklorní odkaz regionu – ve své tradiční podobě nekonají.

Český rozhlas připravil přímý přenos koncertu z krásného prostředí Čechova dvora, který najdete v Louce, jedné z horňáckých obcí. Podívejte se na video s vystoupením  Horňácké cimbálové muziky Martina Hrbáče i s majstrem Hrbáčem a Horňácké cimbálové muziky Romana Sokola. Zpívá dívčí sbor Kuželovské zpěvulky. Pěvecké sólisty Sáru Slovákovou a Martina Prachaře na cimbál doprovází Petr Pavlinec. Moderují Jiří Kokmotos a Jaroslav Kneisl. 

Koncert jsme vysílali živě 22. července od 19:30 ve společném vysílání na vlnách Českého rozhlasu Brno, Českého rozhlasu Zlín, Českého rozhlasu Ostrava a také ve videopřenosu na YouTube kanále Koncerty Českého rozhlasu.

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.