Na pohovce Jožky Kubáníka: SLAVÍME NAROZENINY

V sobotu 5. března 2022 jsme slavili roční vysílání pořadu Na pohoce Jožky Kubáníka. Slavte v záznamu vysílání spolu s námi.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Fejeton Jožky Kubáníka: O narozeninách

Mám pro vás tři pozoruhodné narozeninové historky. Pan František vyrazil na sumce a po pouhých pěti minutách ucítil na háčku mnohem větší úlovek. A taky že jo. Po kolena ve vodě se začal prát se štikou, která nakonec měřila 120 centimetrů a vážila 13 kilo. „Tak to jsem nečekal, je to nejbláznivější dárek k mým padesátým narozeninám,” přiznal rybář poté, co se obrovským úlovkem pochlubil na sociálních sítích.

Ještě zajímavější dárek dostal k narozeninám Eduardo Cabana. Jeho jméno jste určitě neslyšeli, protože jde o jednoho amerického zločince, zavřeného ve vězení za ozbrojené přepadení, vloupání a držení a prodej kokainu. A ten dárek? Propuštění na svobodu. Ovšem ne proto, že by si svůj mnohaletý trest v den narozenin odpykal, ale proto, že kterýsi z úředníků udělal chybu a chlapíka zkrátka pustil. Cabana samozřejmě na nápravu nečekal a zmizel. Pro vás, kteří máte strach, že by přeplaval oceán a vtrhnul k vám do domu, mám dobrou zprávu - po čtyřech dnech byla zase dopaden, ale tak úžasné dvaapadesáté narozeniny si určitě nepředstavoval.

A do třetice ještě jeden dárek, a ten bychom chtěli dostat všichni. Radovala se z něj Australanka Angela. Na tajné oslavě, kterou jí uspořádali její blízcí, dostala od maminky mimo jiné i stírací los. A světe, div se, když jej setřela, našla hlavní výhru. Co to v jejím případě znamenalo? Po dobu dvaceti let jí bude rok co rok vyplacena částka v přepočtu 1,6 milionu korun. „Můj bratr měl v telefonu mobilní aplikaci loterijní společnosti, která los vydala, a tak se ho rozhodl naskenovat, aby si ověřil, jestli jsem vážně vyhrála. A pak to udělal ještě asi čtyřicetkrát - pořád tomu totiž nemohl uvěřit,” svěřila se šťastná výherkyně a mně se chce říct jediné: „Gratuluji a z Českého rozhlasu Zlín posíláme pěknou písničku.”

A teď vám prozradím, proč vám to všechno vyprávím. Tento týden totiž oslaví své první narozeniny i můj pořad. Díky kamarádům a kolegům, kteří jej se mnou připravují, tak na pohovku usedla stovka hostů, a že to byla velká jména. Iva Janžurová, Marta Kubišová, Jiří Lábus, Daniela Kolářová, ale také pozoruhodné osobnosti z našeho regionu včetně lékařů, novinářů a dokonce i jednoho sportovce. Všem jsem vděčný, že si se mnou popovídali a vám jsem vděčný za to, že náš pořad posloucháte nejenom v rádiu, ale také v různých podcastových aplikacích, kde jsou zveřejňovány rozhovory včetně toho, co se do vysílání nevešlo. A protože to, co nás těší, bychom měli oslavovat, rozhodl jsem se, že nejbližší vysílání Pohovky bude speciální. Usedne na ni kolega, bez kterého bych se neobešel, a tím je můj nejoblíbenější mistr zvuku Tomáš Chrástek a společně vás vezmeme do rozhlasové kuchyně. Díky tomu se dozvíte, co všechno musí udělat, než vám každou sobotu povídání pustíme, proč si ťukal na hodinky, když jsem si přes půl hodiny povídal se spolužačkou Simonou Babčákovou, a také vám prozradíme, proč jste ve vysílání neslyšeli Jiřího Bartošku a která známá osobnost vyšla až na druhý pokus. Ale hlavně! Tomáš mi slibuje dárek. Prý je to překvapení, který dostanu až přímo ve vysílání, prý proto, abyste si užili mé bezprostřední reakce. Trošku se bojím, ale zároveň i těším. A slibuji, že když to bude totiž stejný výherní los, jaký dostala Angela z Austrálie, tak se rozdělím. Všechno se spolu s vámi dozvím v sobotu od obvyklých 15.00 hodin.

Jožka Kubáník

Jaké bude téma příštího pořadu a na které hosty se můžete těšit? To se dozvíte už příští středu ve Slováckém deníku, který vám mimo aktuální regionální zpravodajství pravidelně nabízí fejetony Jožky Kubáníka k jednotlivým pořadům. 

autoři: Jožka Kubáník , Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související