Na pohovce Jožky Kubáníka: O dobrém ránu

V sobotu 5. listopadu jsme na rozhlasové Pohovce mluvili o dobrém ránu. Hosty byli zootechnička Marta Němcová a moderátorka Dobrého rána s Českou televizí Soňa Baranová.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Fejeton Jožky Kubáníka: O dobrém ránu

 „Nástup je v 6.00 hodin, prosím o potvrzení.” Tak zněla před časem sms z jednoho natáčení, ve které mi produkce oznamovala, v kolik se se mnou počítá před první klapkou. Podíval jsem se do diáře a zjistil, že večer předtím hraju v divadle, což znamenalo, že do Prahy nemůžu přijet v předstihu. Ba co hůř. Věděl jsem, že po představení si lehnu maximálně na dvě hodinky a krátce po půlnoci vyrazím do hlavního města. A tak se taky stalo. V autobuse jsem toho moc nenaspal, protože mezi cizími lidmi zkrátka spát neumím. Okolo páté jsem byl v Praze a zhruba za hodinu poté jsem dorazil do ateliéru. Převlékl jsem se do kostýmu, navštívil maskérnu, kde se mnou měl pan maskér fakt hodně práce, a to už za mnou přišla asistentka režie se slovy, že mě s ostatními kolegy čeká štáb na place. „Máme tady takovou hru,” přivítal mě na místě jeden ze členů štábu, „že se navzájem po ránu fotíme, kdo z nás vypadá nejhůř a dneska vyhráváš.”

Asi po třech hodinách natáčení, bylo okolo půl desáté, jsem se vysvlékl z kostýmu, rozloučil se, a vydal se zase zpátky na nádraží, jelikož mě večer v Hradišti čekalo další představení. Když jsem procházel po Václavském náměstí, mrknul jsem na sebe letmo do jedné s výloh a řekl jsem si, jaká je škoda, že se nezačíná točit až teď, protože to teprve vypadám jakž takž k světu. Z pocitu fešáka mě ale vyvedl jiný kolega herec, kterého jsem na Václaváku potkal. „Tys od rána točil, že?” volal, když mě uviděl. „Jak to víš?” zeptal jsem se a lekl se, že jsem se špatně v maskérně odlíčil. „Vypadáš strašně,” odpověděl a mně bylo jasné, že má stejnou zkušenost a zároveň jsem věděl, že ten den to už nic nezachrání.

Napadlo mě ale, jak to mají lidé, kteří brzy ráno vstávají každý den. A tak jsem si je pozval na svoji rozhlasovou Pohovku. Kdo na ni usedne? Prvním hostem bude zootechnička Marta Němcová. Ta ráno co ráno vstává za zvířaty, která ani nenapadne, že by si mohla pospat a druhým hostem bude Soňa Baranová. Vy, kteří sledujete Dobré ráno s Českou televizí, ji moc dobře znáte. Je totiž jeho moderátorkou a už od šesté hodiny ranní zpovídá nejrůznější hosty a nejenom, že dobře vypadá, je i vtipná milá a šarmantní. Jak to dělá? Těším se, že dostanu aspoň jednu cennou radu, která se mi příště bude u některého z mých časných natáčení hodit.

K poslechu Vás srdečně zve Jožka Kubáník

Jaké bude téma příštího pořadu a na které hosty se můžete těšit? To se dozvíte už příští středu ve Slováckém deníku, který vám mimo aktuální regionální zpravodajství pravidelně nabízí fejetony Jožky Kubáníka k jednotlivým pořadům. 

autoři: Jožka Kubáník , Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související