Na pohovce Jožky Kubáníka: O blížencích

V sobotu 30. dubna 2022 byla na rozhlasové pohovce řeč o blížencích. Pozvání přijala astroložka Věra Várady, která se čtením z hvězd věnuje už čtvrt století a druhým hostem byla žena narozená ve znamení blíženců - zpěvačka Leona Machálková. 

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Fejeton Jožky Kubáníka: O blížencích

Byl jsem nedávno pozvaný do vysílání České televize, abych venku, pod širým nebem při rozhovoru s Danielem Takáčem povyprávěl o tom, co připravujeme u nás v divadle. „Nezapomeňte si vypnout mobil,“ připomněl mi pan zvukař těsně před vstupem, já jsem jej ujistil, že nejsem ve vysílání poprvé a že už jsem tak učinil a čekal jsem za plexisklovým stolečkem na první otázku. „Nad Prahou jsou obrovské bouřky a signál zlobí natolik, že přenos musíme odložit,“ oznámil mi pár sekund před plánovaným vstupem pan moderátor s tím, že počkáme půl hodiny a buď to vyjde, nebo nevyjde. Tak jsem si mobil zase zapnul, jenže v tu chvíli moderátor zvolal „Teď hned? Tak rychle, jdeme.“ Bylo jasné, že se signál obnovil a my jsme šli za dvacet sekund do vysílání.

„Co teď uvádíte ve Slováckém divadle?“ zeptal se pan Takáč. „Je toho celá řada,“ odpověděl jsem a vtom jsem ucítil, že mi vibruje kapsa a že mi vibrují taky hodinky, protože se stalo něco, co se mi přihodí tak jednou za deset let. Ano, zapomněl jsem si mobil znovu vypnout. Takže při povídání o muzikálu Jesus Christ Superstar jsem hledal v kapse na mobilu tlačítko, které hovor přeruší, což se povedlo, pomalu jsem ruku vracel na plexisklový stolek, abych pokračoval v povídání o Ježíši a Jidášovi a vtom se to opakovalo. To už jsem se pomalými pohyby nezdržoval, zuřivě v kapse mačkal všechna tlačítka, na která jsem dosáhl, a bylo mi jedno, že si přivodím tovární nastavení, ale za žádnou cenu jsem nechtěl ostudu v přímém přenosu.

Když rozhovor skončil, šel jsem se podívat, kdo byl tak strašně neodbytný. „Zdar,“ ozval se na druhém konci telefonu kamarád Milan, „volal jsem ti, že tě zrovna vidím v televizi.“ „Až se potkáme dám ti facku, jo?” slíbil jsem mu. „Proč?” divil se a hned si taky odpověděl. „Ajo, ono tě to asi rušilo, co? To víš, my blíženci jednáme tak trochu zkratovitě a někdy nám věci nedocházejí.”

Mě ale tahle historka inspirovala a o blížencích si popovídám na mé rozhlasové Pohovce. Usedne na ni astroložka Věra Várady, která se čtením z hvězd věnuje už čtvrt století a druhým hostem bude žena narozená ve znamení blíženců - zpěvačka Leona Machálková. Jen doufám, že mi do vysílání zase nezavolá Milan.

Těším se na ně i na vás.

Jožka Kubáník

Jaké bude téma příštího pořadu a na které hosty se můžete těšit? To se dozvíte už příští středu ve Slováckém deníku, který vám mimo aktuální regionální zpravodajství pravidelně nabízí fejetony Jožky Kubáníka k jednotlivým pořadům. 

autoři: Jožka Kubáník , Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související