Na pardubickém závodišti si od prosince zabruslilo už 20 tisíc lidí

18. únor 2019

Tisíce lidí přilákala za poslední dva měsíce nová atrakce na pardubickém dostihovém závodišti. Místo koní se u cílové rovinky můžou prohánět na bruslích. Ale to už dlouho nepotrvá, veřejná ledová plocha brzy ukončí sezónu.

„Led je čistej, nejsou tam žádný hrboly, což je dobrý,“ pochvaluje si Lukáš ze čtvrté třídy, který si přišel se školou zabruslit.

Na místo se přišli podívat i rodiče a nejsou na místě poprvé, protože svítkovští chodili na závodiště poměrně často. „Dvakrát týdně minimálně. Je to paráda, protože děti se tu vydovádí a je to parádní,“ je spokojená Ilona Lišková.

1500 bruslařů za den

Kluziště má rozměry kanadské hokejové plochy, je tu střídačka a lavičky. Podle obchodní ředitelky Dostihového spolku Evy Štursové bylo přes sezónu vytížené.

„Dokonce se tu za jeden den vystřídalo 1500 lidí, to byl úžasný den, 6. ledna.  V průměru jsme se pohybovali kolem 400 lidí denně v prosinci, mezi svátky to bylo silnější, leden se pohyboval 400-500 lidí,“ dodala Štursová.

V únoru organizátorům tolik nepřeje počasí. Kvůli slunci  led taje a museli přistoupit k tomu, že některé bloky časově omezili.

Ledová plocha i s příslušenstvím patří magistrátu. Náklady za její pořízení a provoz spočítal na zhruba 11 milionů korun, potvrdil mluvčí Radim Jelínek. „Po ukončení provozu vyhodnotíme, jak byl projekt úspěšný a co na něm případně změnit či zlepšit. To všechno samozřejmě zapracujeme do toho, jakým způsobem bude v příštích letech ledová plocha fungovat.

Podle Dostihového spolku by veřejné bruslení u hlavní tribuny na závodišti mělo fungovat až do konce února.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související