Na cestě - folk a country: Docuku

12. duben 2013

Valašskomeziříčská skupina Docuku úspěšně kombinuje prvky folklóru s rockovou hudbou, autorské počiny s písničkami ze známé Sušilovy sbírky.

Spolupracují s vynikajícími sólisty (M. Irglová, I. Kelarová a další), ale své zatím poslední CD s názvem Kdybych já věděl… nestaví jen na spolupráci s hvězdami, ale udělali především ve skladatelské, aranžérské a pěvecké oblasti další poměrně výrazný krok kupředu.

Kapela Docuku díky albu postupně a naprosto přirozeně přešla od lidových, i když výrazně upravených a do bigbeatu posunutých písní k vlastní autorské tvorbě.

O albu a nejen o něm si budeme povídat v pořadu Na cestě v neděli 14. dubna s muzikanty této čím dál lepší a populárnější skupiny.

autor: Sandy Nosek
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.