„My tři králové jdeme k vám…,“ znělo v sobotu v ulicích Zlína i na největším sídlišti Jižní Svahy

4. leden 2020 17:20

Lidé ve Zlíně v sobotu mohli v ulicích potkat Tříkrálové koledníky. Na sídlišti Jižní Svahy vyrazily vybírat dvě desítky skupinek. Letošní výtěžek pomůže třeba hendikepovaným lidem.

Tři králové v sobotu 4. ledna vyšli kromě Valašského Meziříčí a Uherského Brodu taky ve Zlíně. Na největším sídlišti Jižní Svahy vyrazilo od kostela Panny Marie pomocnice křesťanů více než dvacet skupin dětí i dospělých. Letošní výtěžek sbírky pomůže třeba hendikepovaným lidem s nákupem kompenzačních pomůcek.

„Chtěli bychom podpořit projekty, které jsme ještě neměli. Letní pobyt dětí se spinální svalovou atrofií nebo jinými dystrofiemi,“ říká projektová manažerka zlínské Charity Pavla Romaňáková. Podle jejího ředitele Vlastimila Vajďáka je Tříkrálová sbírka i prostorem pro setkávání lidí.

„Pro mne je podstatně důležitější střetávání. Je to vlastně střetávání našich koledníků, kteří vyrazí do ulic a setkávání dárců. Samozřejmě znám ohlasy od těch dětí. Jsou velké rozdíly mezi velkými městy a vesnicemi. Ale reakce jsou vesměs pozitivní,“ uvedl ředitel.

Sbírka pokračuje i další dny. Příští sobotu potkají koledníky třeba lidé v Holešově na Kroměřížsku nebo v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku.

autor: Veronika Žeravová
Spustit audio

Související