Muž se utopil v rozvodněném potoce v Lopeníku. Dnes budou řeky klesat

22. červen 2020 11:43

V Lopeníku na Uherskohradišťsku utonul v rozvodněném potoce muž. Policisté ve Zlínském kraji prověřovali ještě jeden podobný případ

Asi šedesátiletý muž o víkendu utonul v rozvodněném potoce Hrubár v Lopeníku na Uherskohradišťsku. S rodinou byl naposledy v kontaktu v sobotu.

Když se v neděli neozval, začala ho pohřešovat. Po několikahodinovém pátrání ho v podvečer nalezli utonulého hasiči a policisté.

Ti v neděli prověřovali ještě jeden podobný případ na Vsetínsku, říká policejní mluvčí Lenka Javorková. V obci Malá Bystřice ale podle policie do řeky nikdo nespadl.

V neděli se utopila starší žena také v Zubří na Vsetínsku. Podle policie pravděpodobně skokem do rozvodněného Hodorfského potoka spáchala sebevraždu.

V pondělí by mělo nejintenzivněji pršet v nejvýchodnější části Beskyd. Za celý den by tam mohlo napršet okolo 35 milimetrů. V ostatních částech kraje by mělo pršet méně. Pokud se tyto prognózy naplní, hladiny řek by měly dosáhnout maximálně druhého stupně povodňové aktivity.

Na Bystřičce nad nádrží evidovali hydrometeorologové dnes v 11:40 stav hladiny na 45 centimetrech, tedy 15 centimetrů nad hranicí prvního povodňového stupně. Pod přehradou byla hladina říčky ve stejném čase na 88 centimetrech, osm centimetrů nad spodní hranicí bdělosti. Hladina Moravy v Kroměříži byla v 11:30 pod spodní hranicí prvního stupně povodňové aktivity už o 37 centimetrů a ve Spytihněvi v 11:40 o sedm centimetrů. 

Spustit audio

Související