Moučník z vánočního cukroví
Tento moučník paní Jitka Koutná z Jedovnic vymyslela před pár lety, kdy na konci února zjistila, že jí ještě zbylo nějaké cukroví. Bylo už docela tvrdé, ale bylo jí líto ho vyhodit. Tak ho zkusila přes noc namočit do mléka, přidat pár dalších surovin a od té doby ho dělá každoročně.
Budete potřebovat:
zbylé vánoční cukroví
mléko
2 vejce
prášek do pečiva
hrst sekaných ořechů
(čokoládová poleva)
Postup:
1. Zbylé (klidně i ztvrdlé) cukroví přes noc namočíme do mléka.
2. Ráno rozmixujeme dohladka, přidáme vejce, ořechy a prášek do pečiva.
3. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, abychom ho mohli nalít na vymazaný plech.
4. Pečeme na 200 stupňů. Po upečení můžeme polít čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.