Motokárový maraton nabídne adrenalin

20. srpen 2019 08:20

„Nepořádáme jenom rallye,“ hlásí klatovský automotoklub a připravuje akci pro veřejnost, na které se pobaví dospělí i děti.

Nejen Rallye Šumava a Historic Vltava Rallye, Pošumavský automotoklub v Klatovech pořádá také Kart maraton 2019. Projet si speciální dráhu na motokáře nebo rychlostní zkoušku s předním českým rallye jezdcem můžete  už 27. srpna. Akce se koná od 9 hodin v areálu bývalých kasáren v Janovicích nad Úhlavou a vstup je zdarma.

„My jsme chtěli svým partnerům a veřejnosti ukázat, že neděláme jenom rallye, ale děláme řadu akcí pro děti, pro město, a vymysleli jsme akci, kterou jsme pracovně nazvali Motokárový maraton,“ prozradil člen organizačního výboru Jan Suda. Trať pro motokáry postaví profesionálové. A profesionální řidiči také předvedou, jak se s motokárou dá jezdit.

Akademie pro děti

„Ani nás nenapadlo, co všechno ty přípravy budou obnášet, není to jednoduché,“ pokračoval Suda. „Chceme, aby lidi měli adrenalinový zážitek a cítili se tam dobře. Budou moci přijít s dětmi,“ řekl s tím, že pro děti od čtyř let bude připravená motokárová akademie. V ní si malí řidiči mohou vyzkoušet, jak jezdit s motokárou.

Odvážlivci si mohou vyzkoušet i rallye na místě spolujezdce. Na webových stránkách Pošumavského automotoklubu naleznou přihlašovací formulář. „Znalci Rallye Šumava vědí, že nedaleko Janovic směrem ke Klenové byla rychlostní zkouška, velice oblíbená. Tu jsme museli připravit a uzavřít a pojede na ní jezdec se soutěžním speciálem a na místo spolujezdce si bude moct sednout zájemce. „Někomu se to zalíbí a někdo si řekne nikdy víc,“ poznamenal Jan Suda.

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio