Motocyklový závodník Jakub Kornfeil: O úspěchu závodu rozhodují zatáčky

2. srpen 2019

V Brně se o prvním srpnovém víkendu uskutečnil závod Grand Prix České republiky 2019, jedna z největších sportovních akcí u nás.

V kategorii MotoGP vedle světových závodníků jel Karel Abraham, v kategorii Moto3 pak například Jakub Kornfeil. A právě tento rodák z Kyjova byl hostem Apetýtu.

Mít čistou hlavu

„Na startu mám rád klid, poslouchám písničky, které mě motivují. Přemýšlím nad tou samotnou jízdou. Hlavně nad prvními dvěma koly, která jsou klíčová,“ říká motocyklový závodník Jakub Kornfeil. Své spolujezdce na trati vnímá jako kuželky. „Musíte je brát všechny stejně – jedna modrá, druhá červená nebo oranžová.“

Za 5 let bych chtěl pořád sedět na motorce

Jaké má 26letý Jakub Kornfeil plány do budoucna? „Záleží na tom, jak mě budou lidé podporovat. I když máte výsledky, tak to někdy nejde. Chtěl bych se motat kolem motorek a motorsportu obecně, případně výchova mladých závodníku, management. Myslím, že zkušeností mám spoustu a rád bych je předával dál.“

Jak vypadá všední den sportovce? Jaké má rituály před samotným závodem? Co ho baví a jak relaxuje? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio